Steroid Al
Organizația Pescarilor Sportivi „Gibort” Kladovo – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rută tematică: Traseul Natural-Activități în Natură

Numele atracției turistice: Organizația Pescarilor Sportivi „Gibort” Kladovo

Locație: Str. Obilićeva 4, 19 320 Kladovo, Districtul Borski

Descriere: OSA „Gibort” este o organizație sportivă, recreațională, ecologică, non-partizană, non-guvernamentală, apolitică și non-profit, înființată în decembrie 1953 în scopul desfășurării activităților sportive ale membrilor săi (sportivilor) în domeniul pescuitului sportiv ca ramură asociată a sportului. Clubul este, prin scopurile și sarcinile sale, o organizație independentă, cu statut de asociație cetățenească. OSA „Gibort” este membru al Asociației Sportive a Municipiului Kladovo din 1973, iar din 2006 este una din federațiile sportive regulate a pescarilor din Serbia. Structura membrilor este constantă, afiliată, onorabilă, emerită și care îi ajută și pe alții. „Gibort” are 299 membri direcți și indirecți, în principal bărbați în vârstă – 140 și veterani – 88. Organizația reunește atât juniori, cadeți, cât și femei în vârstă. Ea are un instructor. Nu există angajați permanenți.

Informații și contact:
Președintele OSA ” Gibort ”, Președintele Consiliului de Administrație și Președintele Adunării: Davor Maljoković
str. Dunavska 32, II / 1 19320 Kladovo

Vice-președinte OSA „Gibort”: Zlatko Konstandinović
nr. de telefon Organizație: +381 19 807 625 and +381 69 336 2 282
e-mail: davor.maljokovic@djerdap.rs

Rută apropiată de alte rute tematice:
-Hidrocentrala „Djerdap 1”
-Cheile Djerdap
-Situl arheologic Diana
-Situl arheologic Fetislam
-Podul lui Traian și Tabula Traiana

Alte informații utile:
OSR „Gibort” Kladovo a organizat până acum 44 de competiții în cadrul disciplinei „Hike to the float”, unde în fiecare an participă 15 echipe din toată Serbia. De asemenea, a organizat 6 mari competiții internaționale de trișare, cu participarea a aproximativ 90 de concurenți din Serbia, Bosnia, România și Bulgaria. În pescuitul sportiv,  OSA „Gibort” este deținătorul a numeroase premii, iar cele mai importante rezultate sportive sunt: locul 1 – pe echipe, în liga Serbiei în 2001, locul 1 – pe echipe, în liga a doua a Serbiei în 2014, locul 5 – pe echipe, în prima liga a Serbiei 2015 și locul 7 pe echipe, în prima ligă a Serbiei în 2017.
Modul de practicare a pescuitului de agrement se desfășoară în conformitate cu Legea privind protecția și utilizarea durabilă a fondului de pește, legile și programele privind managementul Dunării.