Steroid Al
Muntele Stol – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Ruta pasionaților de drumeții

Numele atracției turistice: Muntele Stol

Locație: Municipalitatea Bor, Districtul Borski, estul Serbiei, Republica Serbia

Descriere: Între Marele, Micul Karst și Deli Jovan, s-a conturat Goli Krš, cu o latură a sa mai înaltă numită Stol, al doilea vârf de munte ca altitudine din districtul Bor (1156 m). Stânci abrupte cu o cădere în straturi de până la 40 de grade vest și vârfuri ascuțite, oferă condiții excelente pentru drumeții și sporturi extreme, cum ar fi parașutism și parapantă, iar zona mai largă este excepțională pentru excursii și drumeții. Există 13 trasee de drumeții montane.
La poalele muntelui, lângă Casa de Alpinism există un mic lac montan, care în lunile de vară este potrivit pentru înot.
Centrul de Drumeții oferă cazare, iar oaspeții sunt excursioniști, iubitori de pescuit sportiv, parapantă, vânători, cercetași, oameni care vor să se recreeze și mulți iubitori de peisaje frumoase.

Rută apropiată de alte rute tematice: Bor se află la aproximativ 20 de kilometri distanță și este ușor accesibil din direcția Krivelj, Bučje sau Donje Bele.
În imediata vecinătate se află Peștera lui Lazăr, Canionul lui Lazăr, Stațiunea balneară Brestovačka, Lacul Bor și Muntele Crni vrh.6.

Alte informații utile: Zona municipiului Bor este legată de un întreg spectru de rute de trafic atât cu Dunărea, cât și cu Coridorul 10 și cu trecerile internaționale către România și Bulgaria.
Cu autostrada Djerdap, zona este legată de drumurile regionale: Bor-Donji Milanovac, Bor-Negotin-Kladovo și Bor-Požarevac-Smederevo. Rețeaua și calitatea drumurilor locale din municipiul Bor se află la un nivel satisfăcător. Bor are un aeroport, care permite crearea condițiilor pentru traficul aerian.

Coordonate GPS: lat, long: 44.172867 (44 ° 10’22.32 „N), 22.123692 (22 ° 7’25.29” E)