Steroid Al
Plăcintă cu mere – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 4 persoane

Ingrediente: 12 linguri apă, 12 linguri ulei, 1 ou, 1 vârf cuțit sare, făină cât cuprinde, untură, 1 kg mere, zahăr

Metoda de preparare: Se prepară un aluat din apă, ulei, sare, ou și făină cât cuprinde. Aluatul obținut se întinde cu sucitorul și se unge cu untura. Se împăturește în 3, se întinde din nou cu sucitorul, se unge încă o dată cu untură și se împăturește iar în 3. Se lasă la rece timp de o oră. Între timp merele se rad și se pun la călit cu zahăr. Ajustați cantitatea de zahăr în funcție de tipul merelor, mai dulci sau mai acrișoare. Aluatul se scoate de la rece, se împarte pe jumătate și se întind 2 foi cu sucitorul. Se așează o foaie de aluat în tavă, se pun merele călite și peste se așează a doua foaie de aluat. Se împunge din loc în loc cu furculița și se pune tava în cuptorul încins. Se lasă la copt până se rumenește, aproximativ 30-40 de minute.

Sfaturi speciale: Această rețetă este populară în rândul comunității sârbești din localitatea Svinița, județul Mehedinți.

Unde puteți mânca: în toate restaurantele dar pe cea mai bună o găsiți în restaurantele din Clisura Dunării – Svinița, Eșelnița, Dubova.