Steroid Al
Fondul de vânătoare „Alija” PE „Srbijašume” Belgrade – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Traseul Natural-Activități în Natură

Numele atracției turistice: Fondul de vânătoare „Alija” PE „Srbijašume” Belgrade

Locație: Fondul de vânătoare „Alija” este situat în municipiul Negotin, în districtul administrativ Bor. Terenul de vânătoare „Alija” este condus de Instituția Publică „Srbijašume” Belgrad – FF „Timočke šume” Boljevac – Administrația Pădurilor Negotin, cu sediul pe strada Generala Gambeta nr.2

Descriere: În regiunea forestieră a municipiului Negotin numită „Alija” există o rezervație de vânătoare care acoperă o suprafață de 2.000 de hectare. Pe o parte a sârmei care o împrejmuiește și este vorba despre 300 de hectare, există câteva sute de cerbi lopătari unici (dama dama), sculptați. Partidele de vânătoare pentru acest tip de vânat sunt o adevărată atracție pentru vânătorii din țară și din străinătate. Zona de vânătoare „Alija”, care se întinde, peste peisajele frumoase ale terenurilor montane, spre satul Mokranje, la aproximativ zece kilometri de Negotin, este interesantă atât pentru vânătorii din țară cât și din străinătate, pentru că în această zonă, cu excepția cerbilor și a muflonilor, în partea nefolosită a rezervației, se organizează partide de vânătoare sezonieră de căpriori și mistreți sălbatici. În această zonă de vânătoare se află trofeul gâtului – gâtul de căprioară, peste 190 de puncte CIC, precum și trofeele de muflon, peste 208 de puncte CIC. Fondul de vânătoare „Alija” este situat la 260 km sud-est de Belgrad, în districtul Bor, la 185 km de Paracin și la 70 km de Zajecar. Se întinde la o altitudine de 118 până la 296 de metri.

Informații și contact:

PE „Srbijašume” Belgrade- Ferma de pădure „Timočke šume” Boljevac – Administrația Pădurilor Negotin
Nr. tel: +381 19 548 088

Șeful vânătorii, pescuitului și a altor resurse: Tomislav Kuljanin: Telefon: +381 64 856 3 381

Ofițer de vânătoare: Slobodan Puač: Telefon: + 381 64 815 5 138
E-mail: tsumeza@open.telekom.rs

Rută apropiată de alte rute tematice:
-Stâncile Mokranjske
-Cramele Rogljevačke, Rajačke, Smedovačke
-Râul Timok

Alte informații utile:
Fondul  de vânătoare „Alija” este un renumit centru european de vânătoare, iar cei mai frecvenți oaspeți sunt vânători din Germania, Slovenia, Cehia, România și alte țări din UE. Întreaga zonă este cunoscută și ca podgorie, făcând-o astfel, mai atractivă pentru toți vizitatorii aleatori și intenționați.