Steroid Al
Tocană de vânat – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 5-6 persoane

Ingrediente: 1 kg carne de vânat, 300 g de ceapă, 4-5 căței de usturoi, 200 ml de ulei, 250 g de șuncă afumată, 200 g ciuperci proaspete, 200 gr de morcovi, sare, piper, 0,100 l de vin roșu, 2 roșii
proaspete medii, foi de dafin, amidon de porumb și “koler” (zahăr ars).

Metoda de preparare: Se taie carnea în bucăți mai mari și se lasă în apă rece. A doua zi se scurge
carnea, se toarnă apă proaspătă și se fierbe. După “prima fierbere”, carnea se spală cu apă rece și se scurge bine. Puneți ceapa și morcovul (tăiați în bucăți mai mari) în uleiul încălzit. Adăugați carnea și fierbeți până când ceapa este complet pătrunsă. Se toarnă apă peste carne, se adaugă frunze de dafin și piper și se fierbe la temperatură mică. Spre sfârșitul gătitului, adăugați șunca tăiată și ciupercile tăiate în felii. Când carnea devine fragedă, se adaugă roșiile tăiate cuburi, se condimentează cu usturoi și piper și se toarnă vinul roșu.

Sfaturi speciale: Gătiți la foc mic; ar trebui să fie de culoare maro, culare care poate fi “atinsă” prin adăugarea zahărului ars. La sfârșit puteți să-l faceți mai dens prin adăugarea de amidon de porumb și poți adăuga și condimente precum: pătrunjel, mărar, busuioc și rozmarin. Puteți pune ceva iute (adică ardei iuți) dacă doriți. Macaroane, mamaligă sau piure de cartofi pot fi servite cu tocana de vânat. Acest fel de mâncare poate fi preparat și prin utilizarea altor tipuri de ingrediente cum ar fi: roșii îmbuteliate, diverse tipuri de ciuperci. Unde puteți mânca: Aceast preparat poate fi găsit în meniul restaurantelor din Negotin și împrejurimi, precum și în agropensiunile din această zonă.

Puteți servi cu: Vin roșu