Steroid Al
Sarmale în foi de viță – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ingrediente: foi de viță (25-30), carne tocată (600g.), ceapă (150g.), 1 morcov, ulei de floarea soarelui (0.150l) orez (100g), smântână (250g), șuncă (200g.), 1 ou și condimente: sare, piper,boia
de ardei, frunze de dafin.

Metoda de preparare: Frunzele de viță se lasă la înmuiat în apă clocotită, după care se spală în apă rece. Se prăjesc ceapa și morcovul. Se poate adăuga și puțină boia dulce în prăjeală. Orezul se pune la fiert separat. Orezul nu se fierbe până la punctul maxim, doar pe jumătate. Carnea și șunca tocate mărunt, se amestecă cu prăjeala de ceapa și morcov. Se adaugă și orezul, condimente (boia dulce, sare, piper) și un ou crud pentru legarea compoziției. Se învelesc sarmalele și se așează pe rânduri într-un vas ceramic. Între rândurile de sarmale se pot pune câteva feliuțe de șuncă. Se adaugă în vas și 3-4 foi de viță. Se fierbe vasul la foc mic sau în cuptor.

Sfaturi speciale: pot fi servite simple sau cu smântână.

Unde puteți mânca: Aceast preparat poate fi găsit în meniul restaurantelor din Negotin și împrejurimi, precum și în agropensiunile din această zonă. Nu lipsește din meniul restaurantelor pe ambele maluri ale Dunării, atât pe partea românească cât și pe cea sârbească.

Puteți servi cu: Vin roze