Steroid Al
Ploče – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Ruta pasionaților de drumeții

Numele atracției turistice: Ploče

Locație: Parcul Național Djerdap, Municipalitatea Majdanpek, Districtul Borski, estul Serbiei, Repulica Serbia.

Descriere: De pe drumul principal (Donji Milanovac – Kladovo), la aproximativ 24 km de Donji Milanovac pe partea dreaptă se află o parcare, care este, de asemenea, punctul de plecare pentru ruta de drumeții, Ploče. Există un traseu marcat care trebuie urmat pe jos și care va duce la o platformă deasupra cheilor Dunării, numită Mali Kazan (Cazanele Mici). Această zonă are trei puncte de belvedere la 355 m deasupra nivelului mării. Fiecare dintre aceste trei puncte are o vedere uimitoare asupra defileului fluviului.

Legendă / Poveste / Impresii / Recomandări: Acest traseu de drumeții are o dificultate medie, cu o pantă de 10% și este situat în Parcul Național Djerdap

Condiții: Punctul de vedere Ploče poate fi ușor accesat, mergând de-a lungul drumului care are o lungime de 2,5 km.

Informații și contact: Pentru a beneficia de escorta rangerilor Parcului National, este obligatoriu să fie anunțată fiecare vizită la autoritatea Parcului Național cu cel puțin trei zile înainte.

Contact:

Parcul Național Porțile de Fier Donji Milanovac:

tel.+381(0)302150070

e-mail: office@npdjerdap.org

web site:  www.turizam.npdjerdap.org

Facebook: https://www.facebook.com/pg/npdjerdap/about/?ref=page_internal

Rută apropiată de alte rute turistice : În Parcul Național Djerdap pot fi vizitate alte puncte de belvedere și rute de drumeție apropiate de acesta. De asemenea, în împrejurimi se află Lepenski Vir, locuri de vânătoare și pescuit, monumenteale patrimoniului roman precum Tabula Traiana de fortificația Diana și trasee interesante de enduro.

Alte informații utileÎntrucât această atracție turistică se află între Donji Milanovac și Kladovo, se poate găsi cazare la hotel sau în regim privat în ambele orașe. Există, de asemenea, multe restaurante bune în aceste orașe și în satul Tekija.

Coordonate GPS: lat, long: 44.611702, 22.276356