Steroid Al
Mămăligă și brânză pe grătar – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 4-6 persoane
Ingrediente: Pentru a face o mămăligă bună, trebuie să avem o făină de porumb curată de la o moară de apă. Măsura este de 3 la 1 (trei căni de apă, o cana de făină).
Brânza Miroc

Metoda de preparare:
Mămăligă: Se pun 3 căni de apă la fiert, apoi se adaugă un praf de sare. Când apa fierbe, se da focul la mic și se adaugă o cană de făină de porumb, în timp ce amestecăm încontinuu. Mămăliga este gata atunci când amestecul se leagă și devine o pastă groasă. Se răstoarnă oala cu mămăligă pe o farfurie, iar apoi se poate servi. Pentru pregătirea mămăligii este recomandat să folosim o lingură de lemn, deoarece lingura de metal oxidează.

Brânza Miroc (brânză pe grătar): Brânza Miroc este păstrată ca proaspătă, grasă și semi-tare. Deoarece este proaspătă, are o notă dulce, fiindcă bacteriile din lapte nu distrug zaharurile. Procesul de preparare este într-un fel foarte asemănător cu procesul de preparare a brânzei proaspete albe, cu o diferență extrem de importantă prin prepararea scurtă în propriul zer.

Sfaturi speciale: Poate fi scrisă o carte despre cum se poate mânca această brânză. Este, de asemenea, excelentă în starea inițială, când termenul “scârțâit” o descrie. Cei care o mănâncă așa sunt încântați de textura sa și de modul foarte neobișnuit și interesant în care acționează în gură. În orice caz, varianta cea mai bună de preparare a ei este pe grătar, mai ales că se comportă semnificativ diferit față de cele mai multe brânzeturi de grătar din restaurantele sârbești. Aceasta este o rețetă veche care se gătea în satele din districtul Borski.

Unde puteți mânca: Puteți comanda acest fel de mâncare în multe restaurante din Donji Milanovac și împrejurimi.

Puteți servi cu: Vin roșu