Steroid Al
Kovilovo – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Ruta pasionaților de drumeții

Numele atracției turistice: Kovilovo

Locație: Parcul Național Djerdap, Municipalitatea Majdanpek, Districtul Borski, estul Serbiei, Repulica Serbia.

Descriere: De pe drumul principal Donji Milanovac – Belgrad, traseul se îndreaptă spre drumul care ajunge la Majdanpek, prin Oman. Pe partea dreaptă a drumului există un indicator care duce la punctul de belvedere Kovilovo. Există o pasarelă marcată, ușor accesibilă pentru a ajunge la acest frumos punct de belvedere. Kovilovo se află la 358 m deasupra nivelului mării, cu vedere spre valea Donji Milanovac, Treskavac (Lepenski Vir), Greben, Glavica, Golubinje și România.

Legendă / Poveste / Impresii / Recomandări: Acest traseu de drumeții este printre cele mai ușoare din Parcul Național Djerdap, având o pantă medie de 3%.

Condiții: Punctul de belvedere Kovilovo poate fi ușor accesat mergând de-a lungul drumului care are o lungime de 1,2 km.

Informații și contact: Pentru a beneficia de escortă din partea rangerilor Parcului Național, este obligatoriu să fie anunțată fiecare vizită la Autoritatea Parcului Național cu cel puțin trei zile înainte.

Contact:

Parcul Național Djerdap:

Donji Milanovac:

tel.+381(0)302150070

e-mail: office@npdjerdap.org

web site:  www.turizam.npdjerdap.org

Facebook: https://www.facebook.com/pg/npdjerdap/about/?ref=page_internal

Rută apropiată de alte rute tematice:

În Parcul Național Djerdap pot fi vizitate și alte puncte de belvedere și trasee de drumeție apropiate de acesta. De asemenea, în zonă se află Muzeul Lepenski Vir, locuri de vânătoare și trasee interesante de enduro.

Alte informații utile:

În Donji Milanovac există hoteluri și cazare în regim privat, iar în restaurante se pot degusta specialități locale.

Coordonate GPS:  lat, long: 44.483688, 22.074220