Steroid Al
Găină umplută – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 4-6 persoane

Ingrediente: o găină întreagă, curățată și opărită, 2 cepe, 1 pâine normală înmuiată în lapte și stoarsă, 3 oua fierte și tocate mărunt, 1 ou crud, pătrunjel tocat, sare după gust, ulei

Metoda de preparare: Ceapa se toacă și se călește în puțin ulei. Într-un vas se amestecă pâinea înmuiată în lapte, ouăle fierte, oul crud, pătrunjelul și sare după gust. Se adaugă și ceapa călită și se amestecă din nou până la omogenizare completă. Se taie ciocănelele (cotoaiele) de la găină. Se umple găina cu compoziția de mai sus, se bagă ciocănelele (cotoaiele) în tăietură ca să nu se împrăștie compoziția în tavă. Se unge găina cu ulei sau untură, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune în cuptor până se rumenește.

Unde puteți mânca: Acest preparat este o specialitate pregătită de gospodine cu ocazia anumitor sărbători și poate fi, de asemenea, comandat în anumite restaurante de pe malul Dunării, îndeosebi în localitatea Eșelnița.

Puteți servi cu: Vin alb