Steroid Al
Croazieră pe Dunăre – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Pentru turiștii veniți în zonă, Dunărea poate fi o atracție deosebită căci zona Cazanelor este cea mai spectaculoasă de pe întregul defileu. O astfel de excursie pe cât de temerară pe atât de spectaculoasă, rămâne un eveniment de neuitat.

Lungimea traseului este de aprox. 8,5 km , timpul mediu de parcurs fiind de 2 ore . Capacitate ambarcațiune 10 – 14 locuri .

Traseu și puncte de atracție : Cazanele Mici ( 3,6 km lungime ) , unde pot fi vizionate : chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal, Tabula Traiana și Mănăstirea Mracuna , apoi ambarcațiunea străbate bazinetul Dubova , ce are forma unui golf cu aspect semicircular și intră în cea mai spectaculoasă porțiune de defileu , Cazanele Mari ( 3.8 km lungime ) .

În această porțiune a defileului vom vizita Grota Veterani (aici suntem întâmpinați de un ghid, reprezentant al Parcului Natural Porțile de Fier, care ne va explica în amănunt istoria peșterii, tarif 4 lei/pers.) , cunoscută din timpuri străvechi , fiind consacrată de daci drept sanctuar al zeului Zamolxis , iar la cca. 500 m în amonte vom pătrunde în gura Peșterii Ponicova.
Ambarcațiunile se găsesc lângă Chipul lui Decebal, mai exact sub podul care traversează brațul Dunării. Modul în care ne petrecem și orgănizam timpul liber este cheia unei vacanțe de neuitat.

Prețul unei călătorii este de 30 lei/persoană.

Plimbarea cu ambarcaţiunea în Cazanele Dunării – 25 lei persoană
plecarea se face de la chipul lui Decebal se vizitează Cazanele Mici, Mănăstirea Mraconia
golful Dubova, Cazanele Mari , peştera Ponicova, grota Veterani, durata 1,30 min.

Tranversarea peşterii Ponicova de pe apă pe uscat sau invers – 10 lei persoană
peştera Ponicova are o lungime de 2,4 km cu 3 galerii, două dintre ele vizitabile
accesul se face cu ghid și durează 1,3o min.

Ascensiune pe platoul Ciucarul Mare 10 lei persoană începutul traseului este de la Primăria Dubova cu o ascensiune ușoară de 15 minute, apoi o plimbare pe platoul Ciucarul Mare de sus se poate vedea întreg defileul Cazanelor – o imagine uimitoare-traseul se face însoţit de ghid și durează 1, 30 min.

Plimbarea cu ambarcațiune, tranversare peșteri, ascensiunea pe ciucarul mare, masa cu specific pescăresc – 80 lei persoană putem uni toate cele 3 variante alături de o masa specifică zonei – durată 5-6 ore se poate oferi și ghid de limba engleză.