
Rețetă pentru: 20 persoane
Ingrediente: 4 kg de feluri diferite de pește de apă curgătoare, 250g grăsime (sau ulei), 5 cepe mari, 5 morcovi mari, 2 păstrăvi mai mari, 1/2 țelină mai mică, 1 căpățână de usturoi, 1.5 l suc de roșii. Opțional: piper, sare, vegeta, boia iute, frunze de dafin, cuișoare, puțin zahăr, pătrunjel, mărar, usturoi, ardei iute proaspăt.
Metoda de preparare: Puneți uleiul și ceapa fin tăiată în ceaun să se înăbușe, adăugați morcovii
tăiați, păstrăvul, țelina și lăsați la călit. În acest timp, peștele curățat trebuie să fie gătit separat în oală, apa în care se prepară peștele nu trebuie aruncată, ci trebuie să se adauge la legumele care sunt călite puțin câte puțin. Curățați peștele gătit de oase și adăugați carnea în ceaun peste legume. Adăugați alte condimente: piper, sare, frunze de dafin, suc de roșii, usturoi și lăsați la fiert timp de 2 – 2, 5 ore.
Sfaturi speciale: Ceea ce este interesant la prepararea acestei supe de pește este că fiecare pescar are propriul său mod de pregătire și condimente secrete pe care le folosește, care dau supei de pește o aromă specifică fiecărui bucătar maestru care o pregătește. Supa de pește este pregătită în moduri diferite, dar este mai bună când se pregătește într-un ceaun.
Unde puteți mânca: Ciorba de pește nu lipsește din meniul restaurantelor, pe ambele maluri ale
Dunării, atât pe partea românească cât și pe cea sârbească. De asemenea, în fiecare an, în prima sâmbătă din luna august se organizează la Donji Milanovac o competiție pentru prepararea ciobei de pește și a peștelui cu boia.
Puteți servi cu: Vin alb