Steroid Al
Veliki Štrbac – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta Tematică: Ruta Pasionaților de Drumeții

Numele atracției turistice: Veliki Štrbac

Locație: Parcul Național Djerdap, Municipalitatea Majdanpek, Districtul Borski, estul Serbiei, Repulica Serbia

Descriere: Traseul de drumeție Veliki Štrbac la început se suprapunea cu drumul care duce la punctul de belvedere Ploče. După 2 km aceste două căi se separă și, după ce cotește la dreapta, drumul duce spre Veliki Štrbac. Punctul de belvedere Veliki Štrbac este amplasat pe vârful muntelui, la 768 m deasupra nivelului mării, cu vedere spre zona largă a defileului Porțile de Fier

Legendă / Poveste / Impresii / Recomandări: Acest traseu de drumeție este de dificultate medie, cu o pantă de 15% și este situat în Parcul Național Djerdap.

Condiții: La Punctul de belvedere Veliki Štrbac se poate ajunge pe jos numai pe traseul marcat, care are o lungime de 7,6 km.

Rută apropiată de alte rute tematice: În Parcul Național Djerdap se pot vizita și alte puncte de belvedere și rute de drumeție apropiate de aceasta. De asemenea, în împrejurimi se află Muzeul Lepenski Vir, locuri de vânătoare și pescuit, monumente ale patrimoniului roman precum Tabula Traiana sau fortificația Diana și trasee interesante de enduro.

Alte informații utile: Deoarece Veliki Štrbac este aproape de Mali Štrbac și Ploče, este bine să le vizitați pe toate într-o singură zi. Această atracție este amplasată între Donji Milanovac și Kladovo, astfel încât, în ambele orașe există hoteluri sau cazare în regim privat. De asemenea, sunt multe restaurante bune în aceste două orașe precum și în satul Tekija.

Coordonate GPS: lat, long: 44.591830, 22.278724

dav