Steroid Al
Prăjituri cu vanilie – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 4-6 persoane

Ingrediente: 200g de untură, 4 linguri de zahăr, 1 gălbenuș și 1 ou întreg, suc de lămâie și coajă de lămâie rasă, 500g de făină (sau 100g of nucă măcinată și 400g de făină)

Metoda de preparare: Bateți untura până devine ca o spumă, apoi adăugați gălbenușul și oul întreg, sucul de lămâie și coaja de lămâie rasă. Adăugați făină, frământați aluatul și apoi lăsați-l la ”odihnit”. Pe o placă de lemn presărată cu făină se întinde aluatul până ajunge la o grosime de un centimetru; se taie coca cu forma. Puneți-le într-o tavă de copt unsă și coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute, asigurați-vă că rămân albe. După ce s-au copt, se ung cu gem și se lipesc două câte două, apoi se dau prin zahăr pudră vanilat.

Sfaturi speciale: În mod tradițional se utilizează gem de caise, dar pot fi folosite și altele. Înainte
de a se servi, trebuie să aștepte cel puțin o zi, de preferință câteva zile, într-o cutie de carton sau de
tablă.

Unde se mănâncă: În Districtul Borski.