
Rețetă pentru: 4 persoane
Ingrediente: 8 ouă, 1 castron brânză rasă (brânza poate fi dulce sau sărată sau o combinație a celor două, după preferințe), 1 plic de praf de copt sau 1 cub de drojdie, zahăr după gust, griș cât cuprinde
Metoda de preparare: Se bat ouăle cu zahăr și un praf de sare. Praful de copt se stinge în puțin sifon sau apă minerală. Dacă se pune drojdie în locul prafului de copt, aceasta se dizolvă în puțină apă călduță. Peste amestecul de ouă și zahăr se pune brânza și puțin griș, se amestecă bine, se adaugă praful de copt stins sau drojdia dizolvată în apă călduță. Se amestecă din nou totul și se mai adaugă griș până se obține o compoziție omogenă la fel de groasă ca cea pentru chec. Se pune în tava unsă compoziția obținută și se dă la cuptor până se rumenește deasupra.
Sfaturi speciale: Pe vremuri, în loc de griș se folosea mălai măcinat fin.
Unde puteți mânca: în partea de nord a județului, Ponoarele, Isverna, Godeanu, Balta, Baia de Aramă.