Steroid Al
Portul Elixir Prahovo – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Ruta Turistică Albastră

Numele atracției turistice: Portul Elixir Prahovo

Locație: Prahovo, Districtul Bor, situat la 9 km nord-est de orașul Negotin

Descriere: Portul Elixir Prahovo din districtul Bor este unul dintre cele 12 porturi interne și unul dintre cele mai importante din Serbia, în special din zona de frontieră cu România și Bulgaria. Portul este situat pe malul drept al fluviului Dunărea, la km fluvial 861 din Serbia, în vecinătatea orașului Negotin. Portul Prahovo este de, așa numitul, tip piscină și este situat la 4 kilometri în aval de hidrocentrala „Djerdap 2” (Porțile de Fier 2). Este, de asemenea, legat și accesibil de pe rutele feroviare și rutiere. Ministerele României și Serbiei intenționează să implementeze mai multe proiecte de infrastructură pentru sectorul dunărean în cadrul Strategiei Dunării.

Informații și contact:

Managerul portului Prahovo:

Sinisa Todorovic

E-mail: sinisa.todorovic@elixirprahovo.rs

Telephone: +381 19 31 00 490

Fax:       + 381 19 352 40 26

Adresă: Prahovo Port – Radujevacki put b.b.

19 330 Prahovo, Serbia

Alte informații utile:

Zona portului „PRAHOVO” – Elixir d.o.o. este de 7,47 ha.

Lungimea totală a debarcadeului: 560 m.

Cale ferată: 971 m cu infrastructura rutieră.

Capacitatea de manipulare a încărcăturii: 3.000 t/zi încărcătură vrac, 2×180 t/oră mărfuri generale.

Mecanizarea manipulării mărfurilor: 3 macarale portuare cu capacitatea de 10 t, 6 t și 5 t, 3 macarale de pod cu capacitatea de 10 t și 40 t și 2 sisteme de încărcare a transportului, capacitate 120 t/oră.

Depozite exterioare: 6.000 m2.

Depozite interioare: 2.000 m2.

Cele mai frecvent prelucrate bunuri: ingrasaminte chimice, fosfat, cărbune, Coca-Cola, tablă, beton armat, etc.

Caracteristici: fluviul Dunărea – coridorul european VII, trece prin municipiul Negotin; Acolo se află și Portul Elixir Prahovo Prahovo și este conectat prin intermediul căii ferate cu Belgrad și Niș. El se află la numai 10 km de drumul principal E-771 (M25).

Autoritatea Portuară Prahovo este situat în portul Prahovo, unde biroul său este pentru zona fluviului Dunărea – malul drept de la km 845.5 (confluența fluviului Timok cu Dunărea) până la km 880 (ieșire la Tekija, municipalitatea Kladovo).

Autoritatea portuară operează 24 de ore și reprezintă trecerea frontierei de stat pentru navele cu pavilion național în traficul internațional și pentru navele cu navigație străină care navighează în portul internațional și docul de la Prahovo

Conducătorul Autorității portuare : Dragan Bukatarevic

Adresă: Prahovo Port – Radujevacki put b.b.

19 330 Prahovo, Serbia