Steroid Al
Organizația Municipală a Pescarilor Sportivi  „Timok” Negotin – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rută tematică: Traseul Natural-Activități în Natură

Numele atracției turistice: Organizația Municipală a Pescarilor Sportivi  „Timok” Negotin

Locație: Sediul OOSR „Timok” este situat pe strada Kneza Mihaila nr. 25, 19 300 Negotin, districtul Bor.

Descriere: Organizația municipală de pescuit sportiv „Timok”, fondată acum 66 de ani în Negotin, adună 600 de pescari de agrement și sportivi. Ea se ocupă cu pescuitul sportiv, pescuitul la plută, în locația Dunărea IV. Organizația funcționează pe bază de voluntariat. Taxa anuală de membru este de 500 de dinari.

Informații și contact:
Președintele OOSR „Timok” Negotin: Ivan Gogović
Secretar tehnic: Goran Kojić
Telefon Organizație:
+381 19 545 006
e-mail: kojicgoran44@yahoo.com

Rută apropiată de alte rute tematice:
-Hidrocentrala „Porțile de Fier 2”
-Puncte de belvedere

Alte informații utile: Licentele de pescuit sportiv sunt eliberate la sediul Organizatiei Municipale a pescarilor „Timok” din Negotin. Prețul licenței este de 6000 de dinari pentru persoanele în vârstă, 3000 de dinari pentru persoanele cu handicap și persoanele mai în vârstă de 65 de ani și 1 100 de dinari pentru persoanele cu handicap grav.

Permisiile pentru începători nu sunt taxate.

OOSR „Timok” Negotin operează cu PC „Srbijašume” și câștigă o marjă de 5% din permisele vândute. Organizația, prin intermediul Asociației Sportive a Primăriei Negotin, are și un grant anual de 300.000 de dinari. Organizarția pescarilor sportivi din Negotin organizează competiții cu organizații similare din Republica Serbia, România, Bosnia și Herțegovina. Conform calendarului, datorită Asociației Sportive, membrii ai organizației non-profit participă la 20 de concursuri. OOSR „Timok” organizează Liga pentru membrii săi, pe durata a 5 runde, în Brza Palanka, prin tragere la sorți. În acest caz, primii 10 membri se califică pentru participarea la cupele din orașele din Serbia. „Timok” organizează, de asemenea, tabăra Pioneer timp de 3 zile în Brza Palanka, în cooperare cu școala elementară din acel oraș, care oferă spațiu copiilor, costul alimentelor fiind suportat de OOSR.

Modul de practicare a pescuitului de agrement se desfășoară în conformitate cu Legea privind protecția și utilizarea durabilă a fondului de pește, legile și programele privind bazinului hidrografic al Dunării și Legea privind pescuitul.