Steroid Al
Mali Štrbac – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Ruta pasionaților de drumeții

Numele atracției turistice: Mali Štrbac

Locație: Parcul Național Djerdap, Municipalitatea Majdanpek, Districtul Borski, estul Serbiei, Repulica Serbia.

Descriere: De pe drumul principal (Donji Milanovac – Kladovo), prin locul numit Golo Brdo, trecând prin pădurile din Parcul Național Djerdap (Porțile de Fier), veți ajunge la punctul de belvedere Mali Štrbac. Acest  punct de belvedere se află la 626 m deasupra nivelului mării, de unde se poate admira, de pe malul românesc al Dunări, defileul Porților de Fier, Mănăstirea Mraconia și chipul lui Decebal Rex sculptat în stâncă.

Legendă/ Poveste/ Impresii/ Recomandări: Acest traseu de drumeție are un nivel de dificultate ridica,t cu o pantă medie de 20% și este localizat în Parcul Național Djerdap.

Condiții: La punctul de belvedere Mali Štrbac se poate ajunge pe jos numai urmând traseul marcat, care are o lungime de 7,1 km.

Informații și contact:

Pentru a beneficia de escortă din partea rangerilor Parcului Național, este obligatoriu ca fiecare vizită să fie anunțată către autoritatea Parcului National cu cel puțin trei zile înainte.

Contact:

Parcul Național Djerdap Donji Milanovac:

tel.+381(0)302150070

e-mail: office@npdjerdap.org

web site:  www.turizam.npdjerdap.org

Facebook: https://www.facebook.com/pg/npdjerdap/about/?ref=page_internal

Rută apropiată de alte rute turistice:

În Parcul Național Djerdap pot fi vizitate și alte puncte de belvedere și rute de drumeție apropiate de aceasta. De asemenea, în împrejurimi se află Muzeul Lepenski Vir, locuri de vânătoare și pescuit, monumente ale patrimoniului roman precum Tabula Traiana și fortificația Diana, dar și trasee interesante de enduro.

Alte informații utile:

Întrucât Mali Štrbac este aproape de Veliki Štrbac și Ploče, este bine să le vizitați toate într-o singură zi. Acest punct de belvedere este situat între Donji Milanovac și Kladovo, astfel încât puteți găsi un hotel pentru cazare și cazare în regim privat în oricare din ambele orașe. De asemenea, există multe restaurante bune în aceste două orașe, dar și în satul Tekija.

Coordonate GPS: širina, dužina: 44.636463, 22.314330