Steroid Al
Djerdap (Porțile de Fier) – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Zona Porțile de Fier este situată de-alungul Dunării, acolo unde apa a săpat un culoar prin Munții Carpați. Așa a luat naștere cel mai mare defileu din Europa, cu peisaje unice, cu un patrimoniu cultural și istoric care stau drept dovadă a întregii istori a acestor locuri.

Porțile de Fier se întind pe malul sârbesc, pe partea dreaptă a Dunării, de-alungul cursului râului Veliko Gradiste până la Negotin.

Porțile de Fier sunt o destinație cu o diversitate de peisaje, floră și faună, importante situri arheologice din perioada neolitică, Imperiul Roman și cu cetăți medievale impresionante.

Peisajele Porților de Fier surprind și atrag în același timp. Acestea nu sunt singurele imagini care îți rămân întipărite în memorie. Este un loc în care experimentezi și descoperi destinații naturale și culturale de patrimoniu care vă vor surprinde cu diversitatea lor. Datorită diveristății, de fiecare dată Porțile de Fier ți se arată într-un mod cu totul și cu totul nou. Pe malul Dunării vei simți pe lângă încărcătura istorică, frumusețea peisajului și ospitalitatea oamenilor.