
Rețetă pentru: 8-10 persoane
Ingrediente: două (2) albușuri de ou, 160 gr de zahăr, 300g nuci măcinate, 2-3 lingurițe de suc de
lămâie, 100 gr de nuci tocate mărunt, puțină sare.
Mod de preparare: Bateți albușurile de ou timp de 10 minute până se obține o cremă solidă. Adăugați sare și bateți albușurile timp de încă 1 minut. Adăugați treptat cu lingura zahărul cântărit. Continuați să mestecați încă 10 minute până când se topește zahărul; se adaugă sucul de lămâie și se amestecă compoziția încă 5 minute. Albușurile bătute se fierb în bain marie timp de 45 de minute amestecându-se din când în când (se amestecă la fiecare 3-4 minute). Se toarnă amestecul într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă nuca măcinată și se amestecă bine cu spuma obținută din ouăle bătute. Aluatul se taie fâșii și se modelează cornulețe cu mâna, se dau prin nuca tocată și se așează în tava în care s-a pus hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 20 de minute. Este important să încintăm înainte cuptorul la 150 de grade, după ce se bagă cornulețele temperatura se reduce la 120 de grade. Treptat temperatura se reduce până la 80 de grade și se lasă cornulețe la copt 30-40 de minute până se rumenesc. Atenție să nu le ardeți.
Sfaturi speciale: pregătiți cornulețele cu o zi sau două înainte de a le consuma ca și desert. Dacă
doriți le puteți servi cu zahăr pudră.
Unde puteți mânca: Aceast preparat poate fi găsit în meniul restaurantelor din Negotin și împrejurimi, precum și în agropensiunile din această zonă.
Puteți servi cu: Vin roșu