Steroid Al
Asociația de vânători „Bakar” Bor – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rută tematică: Traseul Natural-Activități în Natură

Numele atracției turistice: Asociația de vânători „Bakar” Bor

Locație: Asociația de vânătoare „Bakar” Bor se află în districtul Borski, 19 210 Bor 1, Strada Šistekova 5 (Belgrad 17)

Descriere: Asociația de vânătoare „Bakar” cu sediul în Bor, a fost fondată în martie 1971. Ea gestionează fondul de vânătoare „Bakar” cu o suprafață totală de 67.835 ha, din care suprafața de captare acoperă 55.969 hectare. Asociația are peste 600 de membri activi. Speciile de vânat sălbatic crescute constant în fondul de vânătoare “Bakar” sunt: cerb, căprioară, mistreț, iepure, fazan, potârniche de câmp și de piatră. Fondul de vânătoare are următoarele facilități: 15 puncte de observare stabile, 35 pe copaci, 48 zone de hrănire pentru căprioare, 51 terenuri de hrană pentru fazani și potârnici, 229 baze și 98 locuri de adăpare. Asociația „Bakar” are un pavilion pe o suprafață de 0,25 ha. Serviciul profesional are un manager de vânătoare și un supraveghetor de partidă de vânătoare, care este asistat de 17 voluntari de pază în secțiunile de vânătoare.

Informații și contact:
Reprezentantul Asociației: Aca Kuslic
telefon: +381 30 22 659

telefonul Asociației: +381 30 242 265 9
e-mail: lubakarbor@gmail.com

Rută apropiată de alte rute tematice:
-„Peșterile Zlotske” care includ toate peșterile canionului Zloty din zona orașului Bor: Lazareva, Vernjikica, Mandina, Vodena, Hajdučica și altele.
-Malinik
-Dubašnica
-Brestovačka Banja
-Lacul Bor
-Crni Vrh

Alte informații utile:
Turismul de vânătoare nu este destul de dezvoltat, în sensul că introducerea caprei alpine pe terenurile Veliki Krš și Muntele Stol, ar include o ofertă foarte interesantă de vânătoare a singurei  antilope europene.