Steroid Al
Asociația Cyclomaniacs – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta Tematică: Ruta Moștenirilor Naturale

Numele Atracției Turistice: Asociația Cyclomaniacs

Locație: localitatea Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

Descriere: Asociația Cyclomaniacs este o entitate juridică de drept privat, fără scop lucrativ, constituită cu scopul de a promova mersul pe bicicletă, protecția și ecologizarea mediului.

Printre principalele obiective pe care asociația și le propune, se numără:

  • Promovarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport prietenos cu mediul, de afirmare pe plan sportiv și de recreere
  • Colaborarea cu autoritățile locale/ naționale pentru dezvoltarea unei infrastructuri adecvate practicării ciclismului în condiții de siguranță.
  • Promovarea cicloturismului în județul Mehedinți și nu numai
  • Protecția și ecologizarea mediului

Legendă / Poveste / Impresii / Recomandări:

De 7 ani, Asociația Cyclomaniacs organizează în fiecare an, împreună cu Organizația Turistică din Kladovo, Serbia și Asociația de Ciclism Djerdap din Serbia, Festivalul “Blue Week Bike Fest”. Acesta este organizat, de obicei, în iunie-iulie și durează 2 zile.

De 6 ani, Asociația Cyclomaniacs organizează, în Drobeta Turnu Severin, Festivalul “Skirt Bike”, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor. Acest eveniment este organizat, de obicei, în mai-iunie.

De-a lungul existenței ei, Asociația Cyclomaniacs a omologat 2 trasee cicloturistice conexe: Eurovelo 6 și Iron Gate Route și ăn același timp, a promovat Drobeta Turnu Severin ca obiectiv de vizitatpentru cicloturiștii care parcurg aceste două trasee

De asemenea, a organizat 7 campanii de ecologizare, împreună cu Asociația de Ciclism Djerdap, desfășurate pe ambele maluri ale Dunării și a participat, în anul 2016, la organizarea primei ediții Karst Isverna MTB Race.

Asociația participă mereu la acțiunile de promovare a a mișcării în aer liber organizate de Cora Drobeta.

De asemenea, Asociația Cyclomaniacs a organizat Bike Party în aer liber cu participarea cicliștilor din Serbia, Mehedinți, Dolj, Gorj, Timiș și Caraș-Severin și a sprijinit o serie de evenimente de ciclism, precum “Da, și eu pot!”- turul României, pe bicicletă, cu diabet tip I.

În perioada 26-30 iunie 2018, Asociația va participa la Turul Centenarului, plecând din Drobeta Turnu Severin către Alba Iulia, pe biciclete.

Informații și Contact:

Contact: Dan-George Lașcu – Președinte Asociație

Tel: +4 0744528 269

E-mail: dan.lascu@cyclomaniacs.ro , dglascu@gmail.com

Adresă: Str. Smârdan, nr. 1A, Drobeta Turnu Severin; Mehedinți, 220145

Informații: Nu există cotizații sau tarife practicate în cadrul Asociației Cyclomaniacs, sprijinirea în organizarea de evenimente și actiuni fiind bazată pe voluntariat și sponsorizări.

Hartă rute practicabile:

https://www.trailforks.com/trails/map/?lat=44.788380&lon=22.534180&z=11&m=trailforks

Coordonate GPS: lat, long: 44.6252668, 22.658177199999955