
Ingrediente: pește, făină de grâu și porumb, boia de ardei și puțin piper
Metoda de preparare: Peștele de Dunăre se pregătește în mai multe feluri, dar acesta este unul dintre modurile preferate de a-l găti. Bucățile de somn, de crap și de biban sunt bine sărate și se rostogolesc într-un amestec preparat de făină de grâu și porumb, boia de ardei și puțin piper. Se prăjește pe o plită în ulei sau untură foarte bine încinse.
Sfaturi speciale: În rețetele vechi, tot peștele de Dunăre se prăjește în grăsime. Trebuie notat faptul că acesta este modul preferat de a prepara peștele în locurile de lângă Dunăre.
Unde puteți mânca: Din meniul restaurantelor de-a lungul Dunării nu lipsește peștele prăjit; dar acest mod de preparare a peștelui nu este convențional și este de obicei o specialitate pregătită acasă.
Puteți servi cu: Vin alb