Steroid Al
Grădina zoologică Bor – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rută tematică: Patrimoniu cultural

Numele atracției turistice: Grădina zoologică Bor

Locație: Bor, Districtul Borski, estul Serbiei, Republica Serbia

Descriere: La sfârșitul lunii noiembrie 2011, la Bor a fost deschisă o Grădină Zoologică, una dintre cele mai frumoase din Serbia. Pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, mai mult de 70 de specii sau peste 130 de animale locuiesc în această Grădină. “Chiriașii” actuali, cum ar fi tigrul, lama, ursul, antilopa, zebra, maimuțele, crocodilii, cangurii, reprezintă deja o atracție pentru vizitatori și este destul de cunoscut faptul că vedeta grădinii o reprezintă leul alb. În plus față de spațiul decorat și confortabil pentru animalele care trăiesc în Grădină, au fost construite și o serie de facilități suplimentare care permit, pe de o parte, o funcționare mai bună a Grădinii în sine, iar pe de altă parte, oferă vizitatorilor o vedere amplă către animale și alte lucruri suplimentare care fac experiența vizitei lor la această Grădină, mai impresionantă.

Condiții: La Grădina zoologica se poate ajunge pe jos, cu bicileta sau cu orice mijloc de transport rutier, deoarece ea este situată în oraș.

– Vizitatorii nu au voie să intre în Grădină cu autovehicule, biciclete etc.
– Nu este permisă intrarea în Grădină cu animale;

– Animalele nu trebuie deranjate în nici un fel. De reținut că și ele au dreptul să se odihnească și să doarmă;
– Este strict interzisă hrănirea animalelor! Orice abatere poate fi foarte dăunătoare și chiar devastatoare pentru ele;
– Dacă nu sunt deranjate animalele, ele pot fi fotografiate și înregistrate, dar numai în scopuri private. În orice alt caz, este obligatoriu solicitarea unui permis de la Administrația grădinii ZOO.

Informații și contact:

Ore de vizită:

În timpul iernii: de la 10:00 la 15:00
În timpul verii: de la 10:00 la 20:00
Prețul biletului este de 100 de dinari.
Copiii cu vârsta sub 12 ani nu plătesc intrarea, dar prezența unui adult însoțitor este obligatorie.
Cafeneaua „Jana” este situată în partea centrală a grădinii, la umbra plăcută a pădurii de stejar.
Cafeneaua „Jana” funcționează după programul de funcționare al Gradinii, nu există zile libere, iar orele de lucru ale cafenelei coincid cu cele ale Grădinii.
În cafenea, pe lângă o gamă largă de băuturi, există posibilitatea de a cumpăra suveniruri ale grădinii zoologice la prețuri foarte accesibile.

Contact:
Grădina zoologica Bor
BOR, ul. Dr.Milovanovica bb
Contact: +381 030 215 00 29
e-mail: zoovrt030@gmail.com
www.zoovrtbor.com

Rută apropiată de alte rute tematice: Brestovacka Banja se află la 14 km distanță, peștera lui Lazăr la 20 km, iar Lacul Bor-24 km și Muntele Crni vrh la 34 km

Alte informații utile: Zona municipiului Bor este conectată de un întreg spectru de rute de trafic atât cu Dunărea, cât și cu Coridorul 10 și cu drumurile internaționale către România și Bulgaria.
Prin autostrada Djerdap, zona este legată de drumurile regionale: Bor-Donji Milanovac, Bor-Negotin-Kladovo și Bor-Požarevac-Smederevo. Rețeaua și calitatea drumurilor locale din municipiul Bor se află la un nivel satisfăcător. Bor are un aeroport, care permite crearea condițiilor pentru traficul aerian.
Coordinate GPS: lat, long: 44.058856, 22.096238