Steroid Al
Fondul de vânătoare „Zlotske šume – Crni vrh” PE „Srbijašume” – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta tematică: Traseul natural-Activități în natură

Numele atracției turistice: Fondul de vânătoare „Zlotske šume – Crni vrh” PE „Srbijašume”

Locație: Fondul de vânătoare „Zlotske šume-Crni vrh” cuprinde partea estică a masivului sudic Kučaj. Acesta este situat în districtul Bor, la 40 de kilometri distanță de Bor și la 250 km de Belgrad. Fondul de vânătoare se află la o altitudine de 400 până la 1 175 de metri și face parte din zona montană a fondurilor de vânătoare. Fondul de vânătoare „Zlotske šume-Crni vrh” este administrat de instituția publică „Srbijašume” Belgrad – pădurile Timok „Timočke šume” Boljevac – administrația pădurilor Bor, cu sediul în strada Boška Buhe nr.10, Bor 19210.

Descriere: Fondul de vânătoare „Zlotske šume-Crni vrh” se întinde pe o suprafață de peste 15.000 de hectare (15.447 hectare) din zona montană. Cel mai faimos râu împrejmuit este „Dubašnica”. Zona de vânătoare de pe Dubašnica este împărțită în două părți. O parte formată din terenul de vânătoare închis, la 35 km de Bor, acoperă o suprafață de 800 ha. În zona de vânătoare trăiesc muflonul, cerbul și cerbul european, care este indigen în această regiune. În partea deschisă a fondului de vânătoare se pot vâna porci mistreți și cerbi.

În „Zlotski gozdovi-Crni vrh” au fost eliminate numeroase gâturi cu valoare de trofeu mare.

Informații și contact:
PE „Srbijašume” Belgrade-FF „Timočke šume” Boljevac – Administrația forestieră Bor
Organisme de management forestier Bor:
+381 30 458 265
+381 30 426 990
+381 30 421 599
website: www.srbijasume.rs

Rută apropiată de alte rute tematice:
Cu mențiunea că în zona de vânătoare „Zlotske šume-Crni vrh” există un chei faimos, Lazareva și se disting trasee turistice:
-Banjsko Polje
-Lacul Bor
-Muntele Stol
-Muntele Crni Vrh

Alte informații utile:

Pe lângă faimosul loc de vânătoare  din vecinătatea Bor, există numeroase trasee de vânătoare bine organizate, cu semne pe marginea defileului Lazarevo,cu puncte de control de vânătoare construite și reînnoite, cu alimentatoare pentru cerbi și pentru animalele sălbatice solitare. Prin această zonă de vânătoare, unde există și vânat mare și vânat mic, trece drumul asfaltat Borsko jezero – Dubašnica care are o lungime de 16 km, iar zona de vânătoare este împrăștiată cu drumuri, deci este ușor accesibilă.

Cabana de vânătoare „Dubašnica”, cu o capacitate de 4 paturi, este situată în zona de vânătoare, Zlotske šume-Crni vrh.

În JP „Srbijašume”, facilitățile de cazare pentru vânători, în ceea ce privește proiectarea, amenajarea și modul de prestare a serviciilor sunt armonizate sau sunt în curs de armonizare cu Legea turismului („Monitorul Oficial al Serbiei” nr. 36 / 2009 și 88/2010) și Regulamentul privind condițiile tehnice minime pentru construirea, amenajarea și dotarea facilităților turistice de vânătoare și standardele, condițiile și modul de furnizare și utilizare a serviciilor turistice de vânătoare (Monitorul Oficial al Republicii Serbia, Nr. . 56/2011).