Bread baked in shallow clay pot (CREPULJA) – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Rețetă pentru: 4-6 persoane

Ingrediente: 500 gr de făină, 150 ml de apă, un cub de drojdie, o linguriță de sare și o linguriță de
zahăr.

Metoda de preparare: Se dizolvă sarea și zahărul într-un vas cu apă caldă. Se adaugă drojdia și făina. Se face aluatul și se lasă timp de 30 de minute. Apoi, se întinde aluatul în vasul de argilă preîncălzit, presărat anterior cu făină. Se pune capacul de lut / metal cu cărbuni pe vasul de lut pe care ați întins aluatul. Se coace timp de 5 minute.

Sfaturi speciale: Serviți pâinea caldă (“crepulja”) cu toate mâncărurile tradiționale. La prepararea acestei pâini, localnicii utilizează bicarbonat de sodiu în loc de drojdie.

Unde puteți mânca: Pâinea de casă este servită în aproape toate restaurantele din districtul Bor.