Steroid Al
Înființarea Clubului Nautic Româno-Sârb – Asociaţia Pro-Mehedinţi

În perioada 16-18 august 2018, Bios Fond a organizat Conferința Regională pentru Turismul Nautic în  Donji Milanovac, Serbia, un eveniment menit a fi punctul de plecare pentru înființarea Clubului Nautic Româno-Sârb. La eveniment au participat 50 de persoane, dintre care 35 sârbi și 15 români. Participanții au avut, de asemenea, o sesiune de instruire în domeniul nautic pentru a îmbunătăți cunoștințele despre gestionarea și promovarea acestui tip de turism. Astfel Clubul Nautic creat în cadrul proiectului va avea rolul de a elabora un plan de activitate comun, pentru dezvoltarea turismului nautic în zona transfrontalieră.

Conferința Regională pentru Turismul Nautic a fost cea de-a doua de acest gen din cadrul proiectuluiș alte trei evenimente urmând să aibă loc în următoarele luni: Conferința de Off-Road și Enduro, Conferința Pasionaților de Drumeții și Conferința de Pescuit și Vânătoare.

Asociația Pro Mehedinți implementează proiectul “7 Minuni din Mehedinți și Borski”, cod eMS RORS-37, în perioada iulie 2017 – ianuarie 2019, proiect finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program. Proiectul este implementat în parteneriat cu Organizația Turistică a Municipalității Negotin și Bios Fond din Serbia.