Steroid Al
Asociația Camena – Asociaţia Pro-Mehedinţi

Ruta Tematică:Ruta Moștenirilor Naturale

Numele Atracției Turistice: Asociația Camena

Locație: în satul Lazu, comuna Malovăţ, judeţul Mehedinţi, la 20 km de Drobeta Turnu Severin.

Descriere: Asociația de Turism Ecologic „Camena” a fost înfiintată în luna decembrie 2007. Scopul asociaţiei este dezvoltarea durabilă a comunităților locale situate în zona montană și în cea adiacentă acesteia.

Printre activităţile pe care asociaţia le desfăşoară se numără:

– identificarea de trasee turistice in zona montana si adiacenta acesteia și aplicareade marcaje turistice, tăblițe indicatoare, etc. pe traseele din zona montană.

– efectuarea demersurilor necesare pentru omologarea traseelor identificate și marcate de membrii asociației.

– montarea in colaborare cu comunitatile locale, de panouri de informare la intersectiile cu drumurile ce strabat zona montana, la intrarile in traseele turistice si la limitele stabilite prin lege ale rezervatiilor, parcurilor si ariilor protejate in general

– conservarea ariilor protejate din zona montană

– organizarea de seminarii, sesiuni de lucru, intalniri, informari, etc. cu membrii comunitatilor din zona montana avand ca subiect dezvoltarea durabila a acestora

– promovarea potentialului folcloric al zonei montane prin organizarea de targuri, festivaluri, spectacole, concursuri, expozitii in urmatoarele domenii: portul popular, creatie populara (sculptura in lemn, olarit, impletituri, etc.), arhitectura populara traditionala, ocupatii traditionale, obiceiuri de sarbatori, etc.

Din 2009, asociatia este membru cu drepturi depline in cadrul Fundatiei pentru Tineret Mehedinti.

Informații și Contact:

Contact:

Tel : +40 722335322

Fax : +40 352814122

E-mail: office@camena.ro

Website: www.camena.ro

Persoană de contact : Tiberiu STUREK – președinte asociație

Rută apropiată de alte rute tematice:

În zonă se mai pot vizita:

  • Lacul fără fund , sat Negrești
  • Locul fosilifer Malovăț

Alte informații utile:

Asociația oferă:

–  servicii de ghidaj turistic pe traseele din Muntii Mehedinti, Podisul Mehedinti si Clisura Dunarii, cu oferirea de informatii despre comunitatile, obiceiurile si ariile naturale protejate din zonă: -tarif de 10 lei/zi/persoana (grup de minim 7 persoane)

– organizarea de tabere tematice în localitatea Isverna (limba engleză, abilități de viața independentă, aventură în natură) pentru tineri cu vârsta între 7 și 18 ani, minim 10, maxim 14 persoane/grup, 2 facilitatori:- tarif de 650 lei/persoană (5 zile, 4 nopți, cazare, 3 mese și 2 gustări). Opțional, se pot adăuga activități de echitație.

Coordonate GPS: lat, long: 44.7257132, 22.77367789999994, elevatie: 228m