Ruta Tematică: Ruta Gastronomică

Numele Atracției Turistice: Crama Vinarte-Stârmina

Locație: Compania are trei centre de producţie constând în plantaţii de viţă de vie şi crame de vinificaţie. Cele trei centre sunt situate în trei dintre cele mai importante zone viticole, și anume: Sâmbureşti în jud. Olt, Zoreşti, Dealu Mare în jud. Buzău şi Stârmina, Terase Danubiene în  jud. Mehedinţi. Centrul din județul Mehedinți își are sediul în localitatea Rogova.

Descriere: Vinarte a fost înființată în anul 1998 și profită pe deplin de terroir-ul disponibil în România prin aprovizionarea cu fructe de la trei dintre cele mai bune locații: Sâmburești, Stârmina și Zorești. Condițiile optime întâlnite în aceste locuri permit creșterea strugurilor de cea mai înaltă calitate, soiuri locale și internaționale din care se obțin vinuri complexe, cu un caracter distinctiv. Stilul acestor vinuri se caracterizează prin complexitate și eleganță.

La Stârmina, în județul Mehedinţi, societatea Vinarte deţine un total de 190 de hectare. În anul 2009 sociatatea a încheiat un amplu program  de lucrare şi exploatare a viilor şi de modernizare a tehnologiei în cramă. Datorită poziționării,  în regiunea de sud-vest a ţării, în vecinătatea Dunării, deneficiind de un climat avantajat de influenţa mediteraneană, această podgorie a produs întotdeauna vinuri remarcabile. Statisticile confirmă că aici avem o temperatură ideală tot timpul anului şi un număr suficient de ore însorite, element foarte important în atingerea maturităţii complete a strugurilor. Aceste podgorii au menirea de a produce vinuri speciale, atât roşii cât şi albe. Dintre soiurile de vin produse de această companie sunt Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Tămâioasă Românească. Recent, plantația a fost întinerită cu 41 ha de viţă de vie din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Drăgăşani, Fetească Neagră, Novac, Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc.

Condiții:

Crama nu este deschisă publicului dar se poate vizita cu programare în prealabil.

Informații și Contact:

Persoană de contact: Costel Cainamisir: tel: +4 0723 563 202,

e-mail: costel.cainamisir@vinarte.ro

Str. Nicolae Filipescu, nr. 43, sect 2, București,

tel: +4021 3233803

fax: +40213229244

e-mail: office@vinarte.ro; vanzari@vinarte.ro

website: www.vinarte.ro

Rută apropiată de alte rute tematice:

În zonă se mai poate vizita:

– Pădurea Lunca Vânjului

– Pădurea Stârmina

– Biserica „Sfântul Nicolae” din satul Rogova, ridicată în 1832

– Biserica Sfântul „Ioan Botezătorul” din satul Poroiniţa, construită în 1822, cu pictură şi frescă

Coordonate GPS: lat/ lng (44.46871901558849, 22.80693050000002), DN56A, Rogova, Romania

Center map
Traffic
Bicycling
Transit